נדרים סייג לפרישות

שאלה:

שלום לרב
רציתי לדעת האם יש התר גמור לנדור הרבה במטרה להתקדם בעבודת ה', נניח לנדור שלא אשתמש בטלפון בכולל מהשעה 9 עד 1, לנדור שאלמד כל ההפסקת צהריים, וכל בדברי חולין כמו לנדור שלא אשתה משקאות מתוקים כל השבוע, מותר הדבר?

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו כותבים כאן הרבה בענין זה שלא להשתמש בנדרים כלל, בסוף נכשלים והעוון חמור מאוד! תעשה כל מיני קבלות טובות עם קנסות וכל מה שאתה רוצה – אבל בלי נדר!

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה,
    מה לגבי זה שאדם אומר היום אעשה מצווה פלונית, היום אלך לכולל ללמוד, אני יודע שעל דברים כאלה הרבנים לא מזהירים מהפחד הנורא של עוון נדרים אלא רק מציינים לקהל "תגידו בלי נדר לפני כל מצווה", תורף שאלתי היא האם חמור יותר לומר "הריני נודר" מאשר לומר סתם היום אלך ללמוד בלי לשון נדר – אך ממילא בוודאי זה יהפך לנדר