כניסה לבית הכנסת לשירותים

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
השואל גבאי ביהכנ"ס
ביהכנ"ס ובית מדרש ב"ה פעילות כל היום כולל אברכים,לימוד בבית מדרש.
יש אדם ירא שמיים שעובד סמוך לבית מדרש ומשתמש קבוע בשוטף עד סוף יום העבודה בבית הכסא ונכנס רק לשם זה האם מותר?צריך להעיר לו?מצד אחד זה חסד ומצד שני אסור להיכנס מפני הגשמים…?
תודה רבה

תשובה:

תלמדו אותו את ההלכה שכאשר נכנסים לבית הכנסת יש לשבת רגע ולומר פסוק וכדומה כדי שלא תהיה כל כניסתו רק לשם זה.

בהצלחה