בשר טחון שנגע בו חלב

שאלה:

הכנתי קציצות מתערובת של בשר טחון. במהלך ההכנה נשפך לי קצת חלב לתוך תערובת הבשר הטחון (כמות קטנה שבטלה בשישים) האם מותר לי להמשיך בהכנת הקציצות בתערובת הבשר טחון הזה, או שהחלב נספג בבשר ואסר באכילתו?

תשובה:

במידה והחלב אכן נספג ובטל בשישים ולא ידוע מקומו, אפשר להמשיך, אבל סביר יותר שיודעים בערך את האיזור, וזה לא התערבב בהכל אלא מצוי באותה פינה, אם כן יש להוציא מה שיש שם, ולהמשיך עם השאר.