שמן קנולה בפסח

שאלה:

שלום הרב,
1) אם מנהג משפחתי (לפחות המצומצמת) לאכול מאכלים בפסח עם שמן קנולה(שמכיל לפתית), האם אני יכול לנהוג כך גם כן?
2) אם שטפתי ידיים/כלים ומים נגעו בכלי בשרי בכיור/בכירי ונכנסו לי לפה, אין למים האךו שם בשרי, נכון?(אני מניח שאני יודע את התשובה, אבל רק רוצה לבדוק אם אולי זה כמו הדין של שמן בשרי).

תשובה:

שלום וברכה

1. אם אין לך אפשרות לשכנע את ההורים להשתמש בשמן אגוזים [תעשה מאמץ קטן] אתה [באופן אישי, לא תשובה כללית] יכול לאכול מה שיבשלו בשמן זה, כיון שיש שהתירו שמן העשוי מקטניות שלא נאכלים בדרך כלל, אף שהמנהג להחמיר בזה.

2. ברור שאין שום בעיה.

מקורות:

שמן קנולה דינו כשמן כותנה, ובשניהם נהגו רוב האשכנזים להחמיר שדינו כשמן קטניות, וראה בארוכה בזה באמונת עתיך (קובץ מס' 70 עמ' 65 ואילך) מאמרו של הרב עמיחי, ובשו"ת אבן פינה (ח"ב סי' מב) וקובץ אוריתא (קובץ ו עמ' רכג).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרבנים שליט"א.
    הרב אליעזר מלמד מחבר "פניני הלכה" כתב כך: "שמן סויה, שמן קנולה (לפתית) ושמן כותנה אינם בכלל האיסור, ואע"פ כן רבים נהגו להחמיר בשמן סויה וקנולה, והרוצה להקל רשאי. בשמן כותנה המנהג הרווח להקל."
    כך שמעיקר הדין לענ"ד ניתן לאכול, כמובן כל עוד מנהג אבות הוא לא להחמיר.