קמחא דפסחא – למי נותנים?

שאלה:

שלום כבוד הרב.
בע"ה אנחנו עורכים שמחה ושמעתי שצריך להזמין עניים לסעודה. האם במקום זה אפשר לתת צדקה למשפחה שזקוקה עבור קמחא דפסחא?
אודה אם ניתן לפרט על מנהג זה וכן למי נותנים צדקה וכמה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מזל טוב והרבה נחת!

המנהג לתת קמחא דפסחא הוא לא רק כשעושים שמחה, כל יהודי נותן צדקה לעניים קודם הפסח, כדי שבכל בית יהודי יהיו כל צרכי החג. ניתן לעשות זאת בקופות הצדקה השכונתיות במידה ויש, או אצל אירגוני החסד המפורסמים, כמו קופת העיר בני ברק ואחרים. ניתן לעשות זאת גם כאן באתר בלחיצה בראש דף הבית [תרומת מעות חיטין לחץ כאן].

מלבד זאת יש מנהג יפה שכאשר אדם עושה שמחה הוא מזמין עניים, או עושה סעודת עניים מקבילה, ניתן לקיים מנהג זה בכל תרומה לאירגון צדקה כראות עיניכם, בלחיצה על הקליק הנ"ל בתוספת סכום על מה שרציתם לתת לקיום מצות קמחא דפסחא, תוכלו לקיים גם מנהג זה.

ברכה והצלחה ושירבו שמחות.