חולה נפש שאיבד עצמו לדעת

שאלה:

קרוב משפחה שלי היה חולה נפש נטל כדורים פסיכיאטריים ניסה להתאבד פעמיים בדקירות עד שהצליח בפעם השלישית ותלה את עצמו.המנוח התאבד בגלל שקיבל מחלת ניוון שרירים חשוכת מרפא.האם יש סיכוי שאי פעם יהיה לו חלק לעולם הבא? האם הוא נקרא מאבד עצמו לדעת? והאם תיקון נפטרים יכול להועיל לו בעולם הבא?

תשובה:

שלום וברכה

המקרה מצער וכואב עד מאוד, ירפא ה' לכל שבורי לב ומעתה תדעו רק שמחה!

פשוט וברור שאדם חולה נפש, שמן הסתם הגיע למצב נפשי קשה מאוד עקב המחלה הנוספת שפקדה אותו, מעשיו נעשים שלא בשיקול הדעת ושלא בשליטה, וכל מה שאמרו על המאבד עצמו לדעת אינו חל לגביו, יש להתאבל עליו כרגיל, כל תיקוני הנפטרים יועילו לו, ויזכה בעזרת ה' לחיי העולם הבא. עשו לעילוי נשמתו ובודאי יכיר לכם טובה על כל בעולם העליון, שם נשמתו בריאה ושלמה ככל נשמות ישראל.

בשורות טובות.

מקורות:

על עצם הנושא של המאבד עצמו לדעת, דינו והחילוקים השונים, ראה מאמר רחב כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1