פת שחרית – דוקא לחם?

שאלה:

פת שחרית צריך להיות דוקא ברכת המוציא או אפשר גם מזונות?
תודה.

תשובה:

קיום ענין חשוב זה של אכילת פת שחרית אינו צריך להיות דוקא בלחם, אלא אפשר שיהיה גם בשאר מיני מזונות. שיעור האכילה הוא כביצה [50 סמ”ק]. נראה שניתן לקיים דין זה גם בקורנפלקס ושאר מאכלים בריאים המועילים לגוף,  וכך הוא גם מנהג העולם.

 מקורות:

בבית יוסף סימן קנה "ומ"מ קודם שילך לבה"מ יכול לאכול פת שחרית וכו' כדאמרינן בעלמא כדטעים בר בי רב ועייל לכלה בפרק הישן (כו.) ופירש"י בבקר כשהולכים לבהמ"ד ודואג שמא ימשכו השמועות וטועם מלא פיו ושותה:"

הדין גם מופיע בגמ' מסכת שבת דף י עמוד א' שם נאמר שרב חסדא היה יושב בדין כל היום וחלש ליבו ומביאה שם הגמ' את הזמן שכל אדם חייב לאכול בבוקר ומסיימת הגמ' "אמר אביי טלא אמרן אלא דלא טעים מידי בצפרא אבל טעים מידי בצפרא לית לן בה"

כך גם נפסק בשולחן ערוך [קנה, ב] "קודם שילך לבית המדרש יכול לאכול פת שחרית אם הוא רגיל בו, וטוב שירגיל בו."