ליל הסדר במוצ"ש

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה,
שאלות בעניני פסח שיוצא השנה במוצ"ש הבעל"ט, נא להתייחס גם לספרדים וגם לאשכנזים:
1. תענית בכורות ביום חמישי או בשישי ?
2. מותר אכילת לחמניות מקמח מצה כשל"פ שנאפו בתנור : ללא מלית ועם מלית?
3. הוצאת מצה שמורה יד, מהמקפיא לשיש ביום השבת במנחה לצורך הפשרה ליל הסדר?
4. עריכת שולחן הסדר במוצ"ש : מהשקיעה או צאת השבת גאונים (יהיה כבר שעון קיץ)
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

1. תענית בכורים ביום חמישי, ראה כף החיים סי' תע ס"ק כ, ויש מהדרים לשמוע סיום מסכת גם בשישי. ראה כף החיים שם.

2. נראה שנהגו להקל רק בקניידלאך מבושלים ולא במאפה של לחמניה, ראה משנה ברורה סי' תעא.

3. לכאורה זו ממש הכנה, ואגב אין בכך צורך, אתה יכול לשים אותה קפואה על שולחן הסדר, ועד שתגיע לאכילתה תפשיר מזמן.

4. צאת הכוכבים.