לאסור שימוש במעלית על פועלים שמשפצים

שאלה:

ועד הבית מנע דייר להעביר חומרי בניה דרך מעלית רכב שלטענתו בנויה להעמסה רצינית (4.5 טון), והועד מנע אותו כי תיקון המעלית יקר מאד והיו הרבה תקלות וחומרי הבניה והפסולת ו"שאר ירקות" יכולים לפגוע בדרכים רבות במעלית, אם בשריטות ואם בלכלוך מסילות המעלית, ואם בהעמסה של כובד ממוקד בנקודה מסויימת וכד', ועל כן נאלץ הדייר להשכיר מנוף ועל כך רוצה להתקזז עם הועד במיסי הועד שהוא חייב, מה הדין בכל זאת ?

תשובה:

שלום וברכה,

מעלית של בניין לא מיועדת למשאות של חומרי בנייה, ואין זכות לדייר להשתמש במעלית לצורך בנייה. דייר שמשפץ חייב להמציא דרך חלופית ולא להשתמש במעלית ולהזיק. ולכן גם אינו יכול לנקות את תשלום המנוף משכר וועד הבית.

בהצלחה.

מקורות:

מעלית של בניין לא עומדת בתנאים של עומס של חומרי בנייה, הן מצד הכובד והן מצד לכלוך שהורס את המעלית והמסילות של המעלית – העובדות מוכיחות. ולכן אסור לדייר להשתמש במעלית לצורך בנייה ושיפוצים.