הזרקת הורמון גדילה בשבת / זריקה תת עורית בשבת

שאלה:

שלום רב בתי עוברת טיפול בהורמון גדילה שמצריך הזרקה של ההורמון במחט קטנה שלא מוציאה דם .
בשבת אנחנו עושים את הטיפול לפני שבת השאלה לגבי הפסח שחל במוצאי שבת האם אפשר לעשות את הטיפול בשבת ?

תשובה:

שלום וברכה

בזריקה תת עורית באופן שאין פסיק רישא שיצא דם, וגם אין בעיה של רפואה בשבת משום שלפי הנחיות הרופא הרציפות חשובה [יש לברר זאת, ובעצם כלל לא בטוח שמדובר ברפואה כיון שזה כעין מאכל בריאים], מותר, כיון שאין מטרה בעשיית פתח אלא בהחדרת חומר. כמובן שבשבת רגילה שאפשר להמנע אין להזריק.

בהצלחה

מקורות:

ציץ אליעזר ח"ח סי' טו פרק יד אות ט, שבט הלוי ח"א סי' סא, שש"כ פרק לב.