תשלום

שאלה:

שכרנו תכנית ממוחשבת מבחורה ב30 ש"ח וזה היה אמור להיות העלות היחידה של התכנית. בפועל שבאנו להפעיל את התכנית גילנו שפג התוקף ונדרש תשלום נוסף של 40ש"ח בלעדיו א"א להמשיך, יש לציין שיום לפני בעת עדכון התכנית הייתה התראה על התוקף ועדכנו את הבחורה והיא אמרה שהכל בסדר והתכנית תקינה. ניסנו ליצור קשר עם הבחורה והיא לא ענתה ולא הייתה לנו בררה ושלמנו. עכשיו השאילה מי אמור לשאת בנזק?
תודה מראש כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה,

בעל התכנית חייבת לשלם 40 ש"ח לשוכרת. ושתי סיבות בדבר: א משועבדת להעמיד את התכנה השכורה כדי שתפעל, ואם התכנית לא פעלה צריכה לשלם כדי להפעיל [אלא שלטעם זה יש לדון אם היא חייבת רק עד כדי תשלום השכירות – 30 ש"ח או 40 ש"ח].

ב. הרישיון טוב לתקופה ארוכה ויש לבעל התכנית הנאה מהרישיון החדש ולכן היא צריכה לשלם לכם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן ריב סעיף יז גבי שוכר בית והתקלקל הבית, וראה בסמ"ע שם אם מחויב רק מדמי השכירות או גם ביותר.

השוכרים ששילמו עבור רישיון נוסף לא נחשב לפורע חובו של חברו שהרי לא פרעו חוב אלא רכשו רישיון עבור המשכיר.