מעשר כספים,והזכרת שם ה' עם בנות בכיתה

שאלה:

שלום.
יש לי שתי שאלות-אני התחלתי להיות מורה לעולות מאתיופיה:
1.האם מותר לקנות להן סידורים מכספי מעשר?וברכות המזון?הן ממש רוצות להתפלל ואוהבות.
2. כשאני מלמדת אותן להתפלל הן אומרות את שם ה' וגם אני,האם זה מותר?

תשובה:

שלום וברכה

1. ככל שמדובר בבנות יהודיות, אם אין להן כסף לקנות בעצמן או שאין תמיכה של המשפחה, אפשר לקנות מכספי מעשר.

2. ככל שזה נצרך ללימוד ואם לא תגידי שם ה' הן לא יבינו, את יכולה לומר איתן, אבל ברגע שהן כבר מבינות כאשר את אומרת השם שהכוונה לשם ה', אין לומר סתם לבטלה.

בהצלחה רבה מאוד.