מעשרות – בדיקת תפילין ומקווה

שאלה:

ב"ה
שלום לכבוד הרב
האם מותר להשתמש בכספי מעשרות:
א. לבדיקת תפילין – שאין להם סיבה או ראיה לפסול אלא יש רצון לעשות בדיקה.
ב. כולל שכותב שהכניסה למקווה שלו בחינם למי שתורם עשרה שקלים לכולל. אם לא תורמים אין להכנס.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. אם אין סיבה לבדוק, וכגון שכבר בדקת פעם בשנים האחרונות ומאז אין רעותא, לא נראה שמותר.

2 זה נקרא תשלום למקוה ואין לתת ממעשר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כפי מה שהבנתי הידורי מצוה שאינם חובה על האדם אפשר להשתמש מכספי מעשרות
    ולעניות הבנתי בדיקת תפילין היא הידור מצוה שלא מחוייבים לעשות
    במה אני טועה?
    תודה