האם רב נחשב תלמיד חכם? ומה נחשב הלבנת פנים

שאלה:

היי,
רציתי לשאול אתכם – האם כל רב שיש לו את התואר "רב", האם הוא נחשב לתלמיד חכם?
ואם מישהו בקבוצת וואצפ חיקה רב מסויים וראו עליו שהוא סוג של זילזל באותו רב, האם זה נחשב "הלבנת פנים ברבים" ?
תודה רבה רבה לכם!

תשובה:

כל יהודי שהוא תלמיד חכם ומייצג את התורה בתפקידו ובפועלו, המבזה אותו מבזה את התורה הקדושה.

חיקוי בקבוצה שהוא אינו נמנה עליה אינו הלבנת פנים ברבים, הוא מן הסתם לא ידע מכך, אבל זה בזיון התורה ולשון הרע.