ברירת פסולת מפסולת

שאלה:

שלום וברכה
לא מצאתי שום מקום בספרי ההלכה של זמנינו, האם מותר לברור פסולת מפסולת, כאשר היא אינה הולכת לאיבוד, מצאתי רק שדנים לגבי הלכלוך בכיור, ומתירים בגלל שזה הולך לאיבוד. אבל למה לא כתוב על פסולת מפסולת רגיל. [לכאו' פשוט שאסור, אבל עדיין יש מקום לכאו' לדון, שהרי בכל הפוסקים מגדירים ודנים איסור בורר מצד 'תיקון האוכל', וזה קורה רק כשמוציאים פסולת מאוכל, אבל כאן לא יהיה את הבעיה].
אם אפשר לקבל מקור לתשובה
תודה רבה

תשובה:

אין היתכנות לשאלה שלך… ככל שיש מטרה בברירה ותיקון כל שהוא למשל הפרדת פסולת לצורך מיחזור, אזי ודאי שזה אסור בשבת, הרעיון להתיר ברירת פסולת מפסולת זה בגלל שאין כל תיקון הכל פסולת והכל נזרק לאיבוד.