ברירת פסולת מפסולת, המשך

שאלה:

אני מנסה פעם אחרונה, כב' מתמקד בדוגמא שהבאתי, האם אין שום מקרה של בורר פסולת מפסולת כשזה לא לאיבוד?
מי שבורר את החיילים השחורים של השחמט מהחלקים הלבנים, סתם, אין לו שום רווח בזה, הוא לא משחק עכשיו, ועוד רגע מכניס את זה לארון, אבל בינתיים הוא מסדר, סתם סתם סתם, זה ודאי פסולת מפסולת.
https://din.org.il/2021/03/07/%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%a8%d7%aa-%d7%a4%d7%a1%d7%95%d7%9c%d7%aa-%d7%9e%d7%a4%d7%a1%d7%95%d7%9c%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a9%d7%9a-%d7%9c%d7%94%d7%9e%d7%a9%d7%9a/

תשובה:

אני גם מנסה פעם אחרונה [מאיים קצת…] כאשר זה לא לאיבוד זה לעולם לא יחשב פסולת מפסולת אלא הפרדה של שני מיני אוכלין וזה יהיה אסור, למרות שהצורך שלך או התועלת ממעשיך אינה להיום אלא לעוד שבוע כאשר מישהו ירצה לשחק שוב בשחמט. אם אין שום תועלת ממעשיך, נניח אתה ממיין קלפים לפי החלטה שרירותית, כל קלף שלישי לערימה הימנית וכדומה, אין כאן איסור בורר. כל עוד יש תועלת – אסור. פסולת מפסולת התירו כי אין כל תועלת.