בורר פסולת מפסולת – המשך

שאלה:

לגבי השאלה כאן https://din.org.il/2021/03/07/%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%a8%d7%aa-%d7%a4%d7%a1%d7%95%d7%9c%d7%aa-%d7%9e%d7%a4%d7%a1%d7%95%d7%9c%d7%aa/

אם זה לצורך מחזור וכדו', ודאי שאחד נקרא אוכל והשני פסולת, אבל מה קורה אם אינו מעוניין בשניהם, אבל גם לא משליכם לאשפה, ואין לו בזה מטרה של 'תיקון' אוכל, אלא של תיקון פסולת. לדוגמא אם רוצה לסדר את בית המדרש, ומחזיר ספרים למקומם [בצורה אסורה] ואינו הולך ללמוד בספרים, ואין לו שום ענין בהם [זה הדוגמא שעולה לי לראש כרגע], אז ודאי ששניהם מוגדרים כפסולת, ואין כאן משום תיקון שום דבר. רק תיקון בית המדרש, שהוא אינו חלק מן התערובת…

תשובה:

שלום וברכה

זה לא נקרא פסולת מפסולת אלא אוכל מאוכל, למרות שאינו צריך את שניהם עכשיו, וזה ודאי בורר גמור. בפוסקים האריכו בזה הרבה לענין מיון סכו"ם אחר סעודת הלילה כדי להכניס מסודר למגירות ועוד, ראה הרבה דוגמאות לכך בס' ארחות שבת פרק ג'.