הזמנת בגד מאתר אונליין ביום חול ושליחתו בשבת

שאלה:

שלום וברכה,
יש חברה אחת שמאוד פופולרית בעולם ובארץ בענף הביגוד. בזמן הסגר סניפי הרשת היו סגורים והיה ניתן להזמין רק אונליין מהאתר בישראל(לא יודעת אם מותר לי לציין את שמה). הזמנתי פריט ביום רביעי בבוקר ולתדהמתי קיבלתי מייל ביום שישי (ערב שבת) בשעה 21:00 שהפריט נשלח אלי. ישר פניתי לשירות הלקוחות של החברה והם אמרו לי שרוב הפריטים נשלחים מחוץ לארץ ומן הסתם מי שמטפל במערך הלוגיסטי הם גויים . השאלה אם באמת יש שם רק גויים והכי חשוב – האם מותר לי בכלל להמשיך להזמין אונליין בגלל הסיבה הזאת? תודה

תשובה:

מותר להזמין ואת לא צריכה לחשוש שיעשו משהו עבורך בשבת, בודאי אם מדובר בגויים, הם פועלים בשבת לצורך עצמם ולא בשליחותך, כיון שאת לא דורשת מהם עבודה בשבת.

מקורות:

ראה סי' רמד כל הפרטים בענין זה, והחילוק בין שכיר יום לקבלן.