ברכה על מרטיני

שאלה:

שלום לכבוד הרב, מה מברכים על מרטיני?

תשובה:

ראשית יש לציין שבדרך כלל מרטיני הוא יין נסך, חובה דעת את כשרות המוצר!

לגבי ברכתו לא הצלחתי לברר היטב, זה בעצם תלוי בכמות היין שיש בו ביחס לג'ין, בדרך כלל המתכון הוא פחות מרבע ולעיתים גם פחות משישית, כלומר ברכתו שהכל.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תשובה מרב חזן

    Dear Rabbis,

    Martini and Cinzano are Vermouth and they do contain wine

    (65-70%) nevertheless the Brochò is shehakol because of the Alcohol and herbs which are added; in both cases the wine is mevushal (in Martini the wine went through a "bishul" of 96°-99° C and in Cinzano at 100°-102° C).

    Campari has no wine.

    Kol Tuv,

    Rabbi Avraham Hazan

  2. כל זה ברור לגמרי, רק כפי שציינתי, הברכה נקבעת לפי אחוזי היין, כי יין מזוג שהוא פחות משיעור הנ"ל בטל ממנו שם יין וברכתו שהכל.