שכן שדורש להסיר גגון שמותקן זמן רב

שאלה:

מעל חלון חדר השירות שלי ישנו גגון מחובר לקיר שמיועד להגן משמש וגשם,
וזה נמצא שם הרבה שנים (אני גר בדירה הזאת 5 שנים וזה לא היה חדש כשבאתי לגור שם)
השכן מעלי שגר שם לפני, אך עד היום היה זה בשכירות ולא השתמש בכלל במסתור הכביסה, כרגע הוא בשלבי קניית הדירה והוא מעוניין להתקין שם חבלי כביסה וזה יפריע לו מאחר וציפורים מתאספים שם ומלכלכים את הגג מלמעלה.
יצוין שכדי להורידו יש צורך להביא איש מקצוע, השאלה האם אני חייב להוריד ואם כן מי אמור לישא בעלויות ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

השכן שהניח את הגגון זמן רב יש לו חזקת תשמישים, ולכן לא ניתן לכפות עליו להוריד את הגג. ואם בעל הגג מסכים שיורידו העלות של ההורדה מוטלת על השכן שדורש להסיר ולא על בעל הגג.

בהצלחה.

מקורות:

בדין חזקת תשמישים ראה שו"ע סימן קנג.