שירים טובים ופחות טובים

שאלה:

יש שיר של זמר ארגנטינאי קוראים לו אד שירין ויש לו שיר שקוראים לו photograph הוא מדבר על ששומרים את כל הזכרונות בתמונות אבל הוא מדבר גם על אהבה מותר לשמוע אותו?

תשובה:

שלום וברכה

אינני אומר שאסור, אבל שירה זה דבר שכל כך נוגע בנפש, שתמיד כדאי לבחון את עצמנו מה השיר המסויים הזה שאנחנו רוצים לשמוע עושה לנו, האם הוא מרומם אותנו, מרחיב לנו את הנפש, עושה אותנו נעימים יותר, או שהוא יוצר בנו גסות, דכאון, תזזיתיות ואפילו אלימות או סתם רדידות…

היכל הנגינה הוא הקרוב ביותר להיכל התשובה! נשמע מוזיקה שמזכירה לנו את היסוד הזה!