שינוי שם משפחה

שאלה:

האם יש בעיה בשינוי שם משפחה? רוצה לקצר את שם משפחתי מאחר והוא ארוך ומסורבל ולא מתאים לשמי הפרטי, תודה

תשובה:

ביהדות אין כל משמעות לשמות משפחה, את יכולה לעשות בו כרצונך. שם פרטי נוגע למזלו של אדם, שם המשפחה הוא חסר משמעות. אישית ובלי קשר לדת, אני חושב שמאוד נותן טוב לנפש להיות קשור עם שם המשפחה הקדום והישן שעובר מדור דור, זה נותן חיבור וגב ומסורת, כשאתה משנה שם משפחה אתה בעצם יוצר איזה נתק וחבל.

בהצלחה