שימוש באתר ספריא

שאלה:

ראיתי שאלה מעניינת, שאשמח לקבל מענה לה מרבני האתר.
ישנו אתר של ספרות יהודית שנקרא ספריא (Sefaria) שככל הידוע לי נוסד ומנוהל ע״י אנשים שאינם דתיים.
א. האם ישנה בעיה להשתמש באתר כזה עבור ספרות קדושה?
ב. ישנם תרגומים באתר (כגון המשניות) שתורגמו ע״י קונסרבטיבים (ואולי גרוע מכך), האם יש לזה דין של ס״ת שכתבו מין וכיו״ב, כי לכאורה התרגום הוא מדויק בלי שום הוספות ופירושים?

תשובה:

שלום וברכה

1. אין בעיה לקחת משם ספר קודש.

2. אין להשתמש בשום אופן, תרגום אף פעם אינו מדוייק כי הרי התחביר שונה, חייבת להיות הבנה טובה למתרגם, ואדם קונסרבטיבי לא בטוח מבין כהבנת חז"ל או מסכים ומקבל מה שכתבו הפרשנים וזה יכול לגרום שיבוש גדול מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגבי השימוש בספרי קודש, חשבתי על בעיה אפשרית.
    ככל שמשתמשים יותר באתר, כך הוא מקודם במנועי החיפוש, גוגל וכו'.
    אם כך, כל משתמש מקדם אותם.
    גם אם נאמר שמשתמש אחד זה זניח, אבל כאשר שואלים באתר, התשובה להיתר או לאיסור, משפיע על משתמשים רבים, מה שכן יכול לגרום לקידום! (דוגמתי, שעניין אותי גם כן מהו האתר, ו'נפלתי' על תשובה זאת).
    בברכה אחיה ליפשיץ