עובד שלא זוכר אם קיבל שכר

שאלה:

התקשרו אלי מבית האבות להודיע שהצ'ק שלי מוכן עבור הרצאה שנתתי לפני מעל חודש.
לי לא זכור אם כבר שילמו לי על הרצאה זו, כי מסרתי כמה הרצאות שם, והרכזת החברתית אמרה שהיא גם לא זוכרת, אבל אם הכינו לך צק אז זה כנראה מגיע לך, אז את יכולה לקחת.
מה הדין בבקשה?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ולא ידוע לך שקיבלת שכר על ההרצאה והם נותנים לך, מותר לך לקחת את הכסף.

בהצלחה.

מקורות:

כשהם נותנים לך שכר הרי זה כטענת ברי שהם חייבים לך, ולך אין טענה ברורה שלא מגיע לך על כן מותר לך לקבל.