השתדלות לדייק לביוץ כדי שיהיה הריון

שאלה:

מי שיש לו ילד בן שנה והאמא מניקה ורואה דם לא מסודר, האם יש חובת השתדלות לקיים מצוות עונה יותר מפעם א' בשבוע כדי שיוכלו לכוון לימי הביוץ ולזכות בעוד ילד מטעם מצוות פרו ורבו?

תשובה:

ראשית יש להזהר מאוד, אם רואים דם לא מסודר, שלא להכשל באיסור נדה כמובן. אין חובה לנסות לדייק על היום בענין הביוץ כדי להתעבר, נוהגים לפי חיובי העונה וההריון יבוא כשיבוא.

באופן כללי מה שכתבת שאתם רגילים רק פעם בשבוע אין לכך סיבה, אדם מהשורה חייב בעונת אשתו לפחות פעמיים בשבוע, כך מובא בשו"ע בסי' עו, וכך ידועה תקנת ועד ארבע ארצות, ואין מקום למעט כל כך בעונת האשה רק לפעם בשבוע.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1