ברכות הנהנין – אדם שכל הזמן בבית

שאלה:

בס"ד
לכבוד הרב.
אנחנו הולכים בהלכה לפי עדות המזרח
1. אישה שכל היום בבית. אם מברכת לדוגמא שהכל על מים, מתי הפעם הבאה שהיא תצטרך לברך על מים/משהו אחר שברכתו שהכל והרי היא כל היום בבית ואין הפסק..ולגבי ברכה אחרונה, אם שתתה או אכלה כדי שיעור בורא נפשות אבל היא יודעת שאחכ היא תאכל/תשתה עוד דברים שברכתם שהכל,מה תעשה?
2. שיש עצירות או עצירת שתן (שהשתן לא יוצא בבת אחת ואז יוצא שיש הרגשה של לרצות לשרותים כל הזמן) האם מותר לברך ברכות כך?
3. כאשר יש שלשול ואחכ צריך לומר ק.שמע שעל המיטה האם מותר להגיד באופן זה שהאדם מרגיש שיכול להיות שאחכ יצטרך שוב להכנס לשרותים?
תודה רבה תזכו למצוות!!

תשובה:

שלום וברכה

1. עסקנו בשאלה זו פעמים רבות כאן באתר, המסקנה היא שברגע שגומרים עכשיו לאכול ולשתות מברכים ברכה אחרונה, ואם רוצים אחר כך שוב, זה משהו חדש. משום שאם לא עושים כך, ומחליטים שלא מסיחים דעת וכו', מעבר לבעיה שכן נעשה הרבה פעמים הסחת דעת, אולי לרוב אפילו… הרי מפסידים ברכה אחרונה כי כבר עובר שיעור עיכול, בעיקר בשתייה שהזמן הוא קצר. אדם ששתה ומפסיק חצי שעה, הפסיד ברכה אחרונה, וגם אם יברך אחר כך על מה שישתה בסוף, זה לא יכול על השתייה הראשונה. ראי בהרחבה כאן.

2. ברגע שאדם נקי, וכרגע לא רוצה ללכת, גם אם הוא יודע שעוד מעט יצטרך – מותר.

3. כנ"ל.