בחירות לוועד בית הכנסת בשבת

שאלה:

האם מותר לערוך בחירות לוועד בית הכנסת בליל שבת לפני תפילת ערבית, שכן אז נמצא מירב הציבור? ובאיזה אופן?

תשובה:

שלום רב

אם ניתן לעשות זאת בלא שרושמים שום דבר, אין בכך איסור. מה שאסרו קריאה מרשימה וכדומה משום שטרי הדיוטות לא נוהג בצורך מצוה, וקביעת גבאי בית הכנסת בצורה טובה יותר הוא צורך מצוה.

ומכל מקום נראה לי, שכיון שמדובר בבחירות שיגרמו עגמת נפש גדולה לכמה יהודים, מומלץ לא לצער אותם כך ביום השבת…

מקורות:

ראה דעת תורה למהרש”ם בסי’ שז, וכן הוא הדין לגבי תעודות ציונים של ילדים וכדומה שכדי לחזקם מראים אתהציונים הטובים לכולם וכו’, שכבר הורו בזה הפוסקים להקל, ראה פסקי תשובות סי’ שז הערה 159.