תליית כביסה מעל מרפסת השכן

שאלה:

בביתי יש מרפסת קטנה ממש, מחוסר מקום קניתי מתקן כביסה אותו הצמדתי באזיקונים לגדר המרפסת שלי מבחוץ (מעל מרפסת גדולה יותר של השכן מתחתי), על מתקן זה אני תולה כביסה. כך אני עושה כבר יותר מחמש שנים.

כעת הגיע להתגורר בדירה שתחתי שכן חדש (שקנה לאחרונה את הדירה תחתי) ואוסר עלי לתלות כביסה בטענה שהכביסה שלי מטפטפת למרפסת שלו. לטענתי שכך אני עושה שנים רבות הוא ענה שיתכן שלשכן הקודם זה לא הפריע אבל לו זה מפריע.

ברצוני לדעת עם מי הצדק (חשוב לציין שיש שכן נוסף בבניין שכך נוהג לתלות כביסה).

בכבוד ובתודה

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ועבר זמן של חמש שנים, יש לשכן העליון 'חזקת תשמישים' לתלות כביסה מעל המרפסת של השכן ולא ניתן לסלקו.

לפנים משורת הדין כדאי שתגיעו להסדר שמקובל על שתי הצדדים.

בהצלחה.

מקורות:

שכן שתולה כביסה מעל המרפסת של השכן והכביסה מטפטפת למרפסת, לכתחילה יכול בעל המרפסת לדרוש שיסירו את מתקן הכביסה, אבל אם עבר זמן רב – זמן סביר שבעל המרפסת הרגיש בדבר ולא מיחה, יש לשכן העליון 'חזקת תשמישים'. ולא ניתן לעכב בעדו ולסלקו. וכמו שמצאנו בשו"ע חו"מ סימן קנג סעיף י. ונחלקו הפוסקים שם האם צריך ג' שנים וטענה או שמיד יש חזקה. ובעל הכביסה יכול לומק קי"ל כיון שהוא מוחזק.