עונשים לפני מתן תורה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

רציתי לשאול אתכם למה ער ואונן נענשו על זה שהוציאו זרע לבטלה הרי הם היו מצווים רק בשבע מצוות בני נוח הם היו לפני מתן תורה ואותו דבר לגבי דור המבול שנענשו על זרע לבטלה

תשובה:

שלום וברכה

העונשים לפני מתן תורה לא היו משהו פורמלי של עבירה – עונש, אלא כיון שהנהגה זו שנואה בעיני ה', מציאותם נהייתה רעה ושוב לא היו לרצון לפני ה', ולא ראה תכלית בקיומם בעולם הזה. בעצם כל נושא המבול הוא זה, שכאשר העולם השחית דרכו שוב לא היתה מטרה בקיומו..