סעודה שלישית בערב פסח שחל בשבת

שאלה:

האם מותר לאכול בער"פ שחל בשבת – ב' סעודות בליל שבת, וסעודה אחת ביום השבת

תשובה:

שלום וברכה

שתי הסעודות צריכות להיות ביום דוקא, ולגבי מה עושים בערב פסח שחל להיות בשבת יש כמה מנהגים:

יש שאוכלים לסעודה שלישישת קניידלאך מזונות, ומשום שסבורים שבמצה מפוררת ומבושלת אין איסור של אכילת מצה בערב פסח, רק שהם צריכים לאכול זאת קודם שעה עשירית.

ויש שאוכלים סעודה שלישית רק בשר דגים ירקות וכדומה, בלי פת, וסומכים על כך שבשעת הדחק אין חיוב פת בסעודה שלישית.

ויש מהדרים לאכול ממש מוקדם ולחלק את אכילת הפת לשתים [ויוצאים לטייל או ללמוד באמצע שלא תהיה ברכה שאינה צריכה], ולהספיק סעודה שלישית קודם סיום זמן אכילת חמץ, ואחר כך בשעה מאוחרת יותר אוכלים תבשילים בכלי פסח.

יש אגב שסבורים שבשבת זו אין חיוב סעודה שלישית.

מקורות:

ראה כל השיטות הנ"ל ומקורותיהם בשמירת שבת כהלכתה פרק נו סעיף יב.