מתי מותר למסור למשטרה?

שאלה:

אשמח אם הרבנים יעשו "סדר" בנושא. ידוע שאחד מהעוונות החומרים זה עוון "מסירה" לערכאות. מצד שני האם למשל בנושאי סדר ציבורי, כגון רעש בשעות הלילה וכד', האם מותר להתקשר ישירות למשטרה, על אף שיתכן שיבואו ויתנו קנס. כי המציאות שלאכוף את זה לבד זה כמעט לא מעשי.
כלומר האם נדרש מהאדם למשל ב2 בלילה להתלבש לחפש את מקור הרעש ולבוא לבקש מהם שינמיכו [על הצד שיקשיבו לו…] או שמותר ישירות להתקשר למשטרה וזה תפקידם
וכן בכל מיני עניינים כאלה, כגון מכונית שמפריעה לתנועה וכד'
האם צריך כל פעם אישור מרב לפני?
אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה,

הלשנה למשטרה על אדם שמעשיו מביאים סכנה לציבור, יש להתרות תחילה ואח"כ להלשין למשטרה – מאחר וההלשנה עלולה להפליל אותו יש להתרות בו תחילה. בנושאים של הפרת סדר ציבורי – רעש בשעות הלילה וכדומה, המשטרה [בדרך כלל] לא מענישה מיד אלא מתרים, קנסות ועונשים מגיעים רק אם יש התפרעות או אי ציות, ולכן במקרים שאינם חריגים שאין חשש שיענישו מיד אין איסור להלשין למשטרה. אם מדובר באירועים חריגים שיש הסתברות שהמשטרה יענישו יש להתרות תחילה.

בהצלחה.