מימונה בחוץ לארץ / מוזיקה במימונה

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב,
האם מותר לחגוג את המימונה בחוץ לארץ שבה אין איסרו חג שהרי חוגגים את יום שני של גלויות עם מוזיקה ואכילה ושתיה מרובה
תודה מראש
ירין

תשובה:

אני מניח שהמנהג המקורי של המימונה במרוקו היה ביום שלאחר יום טוב שני של גלויות… הרי המנהג הזה לא התחיל בארץ, מי שנהג וכפי שנהג רשאי לעשות זאת. באופן כללי גם בארץ, אלו ששומעים מוזיקה במימונה, אני לא יודע מה הטעם שהתירו, וכנראה שמנהגם היה ששמרו על 33 יום מר"ח אייר עד ג' סיון, ולא מפסח עד ל"ד בעומר, ראה משנה ברורה סי' תצג ס"ק טו, ואם כן כל אדם צריך לבחון בעצמו האם מנהגו כך, שלא יקל לשני הצדדים..

מקורות:

משנה ברורה סימן תצג ס"ק טו

(טו) ואותן לא יסתפרו מל"ג בעומר ואילך – ר"ל עד שבועות ממש וכנ"ל. והנה במדינתנו המנהג לישא ולהסתפר בג' ימי הגבלה ע"כ מסיק המ"א דצריך ליזהר שלא לישא ולהסתפר בהשני ימים של חודש אייר וגם בראשון של ימי הגבלה בבוקר דוקא דאמרינן מקצת היום ככולו וא"כ עי"ז יושלם ל"ג ימים שאנו נוהגים אבילות עבורם. וכתב הח"א שכן המנהג ג"כ בק"ק ווילנא שנוהגים איסור מיום א' דר"ח אייר עד ג' סיון בבוקר מלבד בל"ג בעומר נוהגין בו היתר ויש מקומות שנוהגין להקל רק בר"ח אייר ובל"ג בעומר ובר"ח סיון עד שבועות. ובענינים אלו יתפוס כ"א כפי מנהג מקומו: