הוצאת מרשות היחיד לרשות היחיד דרך רשות הרבים

שאלה:

אם אני נמצא בחו"ל ואין עירוב. האם מותר לי להעביר חפץ מרשות היחיד לרשות היחיד?
שאלה שניה: אם בין שתי רשויות היחיד יש פס של רשות הרבים. האם אוכל להעביר לרשות היחיד מרשות היחיד? (דרך רשות הרבים)

תשובה:

שלום וברכה

לגבי העברה מרשות היחיד לרשות היחיד דרך רשות הרבים, נחלקו הפוסקים האם יש בזה איסור תורה או איסור דרבנן, במעבר בין רשות היחיד לרשות היחיד אחרת בלי רשות הרבים אלא דרך חצר, יש לעשות עירובי חצרות, אחרת יש בזה איסור דרבנן.

מקורות:

ראה שבת צו א, ומחלוקת הראשונים בענין התוס' שבת ב א ועירובין לג א שסברו שאסור מהתורה, ולעומתם רשב"א שבת צז א וריטב"א בעירובין שם שחולקים, וראה ט"ז שמו ב ולעונתו בדגול מרבברסו על המג"א י, וראה חזון איש או"ח סב שנקט לעיקר כדעת הרשב"א.