הדלקת תנור מנר שהדליק ישראל

שאלה:

שלום לרב , רציתי לשאול לגבי מאפייה בכשרות רבנות שטוענת שיש נר תמיד וזה בסדר לכל הדעות שהגוי הוא זה שמכניס ומוציא מאפים מכל מיני סוגים מהתנור .
האם זה בסדר לכתכילה לכל הדעות ?
גם לספרדים וגם לאשכנזים ?
האם יש עניין להחמיר
אשמח למקורות תודה רבה רבה

תשובה:

בבישול ודאי יש הבדל בין בני אשכנז לבני ספרד, לגבי אפייה גם לבני ספרד יש מקום להקל בדיעבד לכאורה, ומקור היתר זה ברמ"א ביו"ד סי' קי"ג סעיף ז' ובחכמת אדם כלל סו, ח שכתב שבדיעבד אין למחות ביד המקילים בזה. ובהליכות שלמה (הלכות עשרת ימי תשובה פרק ג' ארחות הלכה הערה 11) הביאו בשם הגרש"ז אוירבך זצ"ל שיש להחמיר שרק תבשיל אחד יכול הנכרי לבשל על ידי הדלקה מאש זו, וכן כתבו הפוסקים בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל וכן כתב בתשובות והנהגות חלק ה' סי' רמ"ט אות ב'. וכך נראה מסברא שאם לא כן יתבטל איסור בישולי נכרים.

אבל אין זה היתר של לכתחילה, וגם יש אומרים כאמור שרק דבר אחד מותר לבשל בזה, ובכלל איזה תנור היום מודלק באש? לא הבנתי בדיוק במה מדובר.

והכי חשוב, יש לאכול רק מכשרות מהודרת, ולא לסמוך על כשרות פשוטה. זה מצויין שיש כשרות כאלו בשביל אלו שבלאו הכי לא מאוד מקפםידים, אבל אדם ירא שמים ידקדק מאוד במה שמכניס לתוך פיו.