גניבת דעת במבחן

שאלה:

יש לי מבחן. הדבר נעשה בדרך מקוונת. המורה מעלה את המבחן בשעה מסויימת, למרות ששעת המבחן שלי טרם הגיעה. המורה יודע שתלמידים עשויים להכנס לאתר קודם הזמן. האם מותר להתחיל את המבחן קודם הזמן הרשמי, או שזה אסור מצד גניבת דעת?

תשובה:

שלום וברכה,

מבחן שהקצבת הזמן לענות תשובות הוא חלק חשוב במבחן, דהיינו שמקציבים זמן כדי לבחון אם התלמיד יודע להשיב תוך זמן קצר – אסור להתחיל לפני הזמן שמוקצב משום איסור גנבת דעת. אם הזמן הוא לא דבר משמעותי במבחן, ואין הבדל אם תתחיל עכשיו או רק בזמן שהיה המבחן אמור להתחיל, אין איסור להתחיל את המבחן עכשיו. הטוב ביותר תשאל את המורה אם תוכל להתחיל לענות על המבחן.

בהצלחה.