גיור מספק בתרומת ביצית

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
אנחנו זוג חילונים ועשינו תרומת ביצית מתורמת גויה מאוקראינה. הבנו שבשל המחלוקת מי האם כדאי לעשות גיור מספק ואנחנו מעוניינים בכך בשביל יהדות התינוקת.
1. איך עושים גיור מספק לתינוקת בע"ה ? למי פונים ספיציפית? מה ההליך?
נכון להיום, מכון פועה הפנה לרבנות הראשית וזה נראה לי הליך מסובך יחסית?
2. יש עוד השלכות שעלינו לקחת בח.ן לאור המצב הזה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הפנייהלרבנות הראשית אינה הליך מסובך, יש מערכת יעילה ורצינית שמטפלת בנושא במקצועיות, תעשו זאת והכל בסדר בעזרת ה'. מה גם שאתם לא ממהרים ויכולים להמתין עד שיבוא תורכם ברבנות, גם אם זה יקח כמה חודשים.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני יודע אם יעדיפו לבצע זאת בהריון, או אחרי שתגדל מעט, כל זה יש לשאול בבית הדין ולהסביר את הדחיפות, הם ישיבו לכם על כך מיד. תפנו פיזית לבית דין האיזורי, תסבירו למזכיר הראשי את הבעיה, ותקבלו הנחיות ברורות.