ברכה על שתייה בביתו על דעת לשתות גם בחוץ

שאלה:

בס"ד,
מה הדין באדם שהכין כוס קפה בביתו בכוס חד פעמית על דעת שימשיך לשתות בלכתו בדרך, בירך תחת קורת ביתו , טעם מעט, ולאחר מס' דקות יצא, האם צריך לברך בחוץ שוב או לא?

תשובה:

שלום וברכה

אם קבע לעצמו מקום לשתייה בבית ואז הוא יוצא, אינו נחשב כהולכי דרכים וצריך לברך שוב, אבל אם רק טעם מעט והוא באירגון לצאת, דינו כהולכי דרכים ואינו חוזר ומברך.

מקורות:

ראה סי' קעח סעי' ה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אנא שימו לב שמנהג בני ספרד אם ברך על כוס קפה בביתו ויוצא החוצה (אפילו לא ברך על דעת לצאת), את שארית המשקה בכוס שותה ללא ברכה.
    בני אשכנז אכן יברכו בכהאי גוונא

    כמובן על כוס או משקה חדש ודאי מברך

  2. האמת שזה ממש לא מוסכם בין בני ספרד, יש נוהגים כך ויש כך.
    המקור – כף החיים בקע"ח אות טו מביא בשם החסד לאלפים את ההלכה הזו.
    הרב אופיר מלכא פוסק אותו להלכה שבן ספרד לא מברך כל עוד מדובר על אותה כוס משקה.

    לעומתו, הילקוט יוסף וגם בעל ההלכה ברורה, פוסקים שאם לא היה דעתו לצאת – כן מברך.