תיקן ולא יודע ממי לקבל התשלום

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,

אדם שמתקן שירותים ובעת תשלום עבודתו אמר בן בעל הבית שאני משלם לך ואל תאמר לאבי שבני קילקלו השירותים ועלי תשלם זה. הוא חשב בסדר כדברך וקיבל התשלום.

בעל הבית התקשר ואמר תבטל מה ששילם בני ואשלם לך אני, ואם לא תקשיבי לי לא אשכור אותך עוד לתקן אצלי. והוא חושש לא לקבל שום עסק מבעל הבית ומכיריו.

אולם מצד החיוב כבר אין חיוב לא ממונית בעת תשלום הבן ואחד יכול לשלם חוב של השני וגם הבן התלונן אם יבטל כי אביו מיאן לקבל ממנו כי אומר שזה בסדר הוא ישלם והבן אין לא לדאוג.

מה העצה?

ברכה הצלחה ושלום

תשובה:

שלום וברכה,

הבעל מלאכה שקיבל את הכסף מהבן יחזיר את הכסף לבן וייקח מהאבא את התשלום, מאחר וחושש שהאב לא ייקח אותו לתיקונים נוספים יבקש מהבן שרוצה לבטל את התשלום ושהאבא ישלם.

בהצלחה.