לימוד מקצוע – ביטול תורה?

שאלה:

בס"ד,
למדתי בישיבות רבות, ועתה חשקה נפשי לצאת לעבוד בתחום החשמל, ועתה נפשי בשאלתי, האם לא יהיה בדבר קטרוג שכביכול ללמוד תורה איני לומד אבל ללימודי חול של ג' שנים 'יש לי זמן' . ברצוני לציין שלא למדתי במקום קבוע יותר מכמה חודשים, ולא עמד סך שנות הלימוד בישיבות על חמש שנים. אני בעל תשובה ממשפחה מסורתית מכבדת תורה ולומדיה.

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

אינני מכיר אותך באופן אישי, אבל אין ספק שלא כל אדם מסוגל להקדיש את כל חייו ללימוד התורה כל היום, זה לא מתאים לנפשו של כל אדם וגם לא ליכולותיו הכספיים, ואדם שנזקק לעבוד חשוב שתהיה לו הכשרה מתאימה כדי שיוכל להתפרנס בכבוד. ואדרבה, דוקא עבודה כחשמלאי יש בה אפשרות להקדיש זמנים רבים לתורה, אין לך בדוקא מחוייבות ל9 שעות עבודה ביום, אתה יכול להיות עצמאי או לעבוד חצי יום וללמוד בשאר היום, יכול להיות שזה אכן רעיון מצויין, תתייעץ עם רבותיך שיכוונו אותך עוד, רק לזכור גם בשנות הלימוד להקדיש זמן קבוע ביום ללימוד.

בהצלחה רבה בכל אשר תפנה.