חידוש תורה מה זה אלו ואלו דברי אלוהים חיים(מתוקן)

שאלה:

חשבתי לחדש מה זה אלו ואלו דברי אלוהים חיים אלו ואלו דברי אלוהים חיים הכוונה היא שמשה רבנו למד את כל התורה כולה כלומר הוא למד את כל הסתירות שיש בין כל הרבנים שקמו בכל דור ודור ואז אלוהים אמר לו מה היא השיטה האמיתית מבין אותם שיטות לדוגמה לפי התלמוד הבבלי תחום שבת זה איסור מדרבנן ולפי התלמוד הירושלמי תחום שבת זה איסור מהתורה אלוהים לימד אותו את שתי השיטות הנ"ל ואז הוא אמר לו מה היא השיטה האמיתית אם אלוהים אמר לו שהשיטה האמיתית זה שתחום שבת זה איסור מהתורה משה רבנו העביר את זה לעם ישראל ואם אלוהים אמר לו שהשיטה האמיתית זה שתחום שבת זה איסור מדרבנן אז משה רבנו לא העביר את זה לעם ישראל ובמרוצת הדורות קמו חכמים שתיקנו את איסור תחום שבת והעבירו את זה לעם ישראל ויוצא מפה שאם אלוהים אמר למשה רבנו שהשיטה האמיתית היא שאותו מצווה או איסור או הלכה הוא מדרבנן משה רבנו לא העביר את זה לעם ישראל ובמרוצת הדורות קמו חכמים שתיקנו את אותו מצווה או איסור או הלכה ואז הם העבירו את אותו מצווה או איסור או הלכה לעם ישראל ואם אלוהים אמר למשה רבנו שהשיטה האמיתית היא שאותו מצווה או איסור או הלכה הוא מהתורה משה רבנו העביר את זה לעם ישראל

תשובה:

נכון מאוד, כבר אמרו חכמים שכל מה שתמיד ותיק עתיד לחדש נגלה למשה בסיני, כל המחלוקות כל הנדונים וכל הסברות.

בהצלחה