האם אדם שרצח במזיד חייב "גם" מיתה בידי שמיים

שאלה:

שלום האם אדם שרצח (וידע את ההלכה ואת חומרת מעשיו) ועשה זאת בכוונה כך שלא יהיו עדים ולא יוכל בית דין להורגו האם הוא חייב מיתה בידי שמיים?

תשובה:

שלום וברכה, אדם שרצח במזיד ואין עדים והתראה, חייב מיתה אלא שאין בית דין יכולים לבצע בו את העונש מיתה, ומשמים מסבבים לו שיקבל עונש מיתה וכמבואר בגמרא (מכות דף י עמוד ב) "כאשר יאמר משל הקדמוני מרשעים יצא רשע וגו', במה הכתוב מדבר? בשני בני אדם שהרגו את הנפש, אחד הרג בשוגג ואחד הרג במזיד, לזה אין עדים ולזה אין עדים, הקדוש ברוך הוא מזמינן לפונדק אחד, זה שהרג במזיד יושב תחת הסולם, וזה שהרג בשוגג יורד בסולם ונפל עליו והרגו, זה שהרג במזיד נהרג, וזה שהרג בשוגג גולה".

בהצלחה.