לקחת שאריות ציוד מהצבא

שאלה:

אחי סמ"פ בכפיר בצה"ל . וכסמ"פ הוא אחראי על ציוד צהלי, גם כזה שמוגדר כמתכלה. זאת אומרת שמביאים פעם ב.. פטיש למשל , שכנראה התכלה או תוכי לגדרות וכו' , זאת אומרת שהוא קיבל אותם אבל לא חתום עליהם , האם מותר לו בסיום תפקיד לקחת אותם לעצמו ?
מה לגבי נגיד טושים או מספריים סלוטייפ וכו'

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לסמ"פ לקחת ציוד מהצבא לעצמו. ציוד שהתכלה ואין בו שימוש ואמור להיזרק מותר לו לקחת לעצמו, אבל ציוד שאמור להחזיר אסור לו לקחת.

כמו כן בכלי כתיבה וכדו' אם אמורים להחזיר חייב להחזיר. ואם אחרי שנותנים הם לא מקבלים את השאריות והשאריות זורקים מותר לו לקחת לעצמו. ולכן עליו לבדוק כל מקרה לגופו.

בהצלחה.