השתתפות בבחירות – נשים

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום
ממה שקראתי קצת הבנתי שיש דיון האם נשים צריכות להשתתף בבחירות הן מבחינת להיבחר והן מבחינת לבחור ושבכול אופן נפסק שמותר להן לבחור. ושאלותיי הן: 1 מותר להן לבחור לפי כל הפוסקים? 2 זה מצב של לכתחילה או בדיעבד בגלל המציאות המשתנה? 3 אז מה עדיף בסוף שנשים תלכנה להצביע או לא? 4 ואם אישה לא רוצה להצביע יש לה עברה או הפסד מצווה? (כי יש כאלו שאומרים שזה מצווה להצביע) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

נשים לא אמורות להבחר לתפקיד ציבורי יצוגי, מחמת החשיפה הגדולה שיש בה חוסר צניעות בולט, הארכנו בענין זה כאן.

לבחור במפלגה חרדית של אנשי שלומי אמוני ישראל זו חובה גמורה, ההשתדלות היחידה שיש לנו כדי לשמור על קודשי ישראל ועל הצביון היהודי של מדינת ישראל.

בהצלחה