תביעת צד ג' שאינה נכונה ברכב שכור

שאלה:

שלום!
שכרתי רכב בארצות הברית בעיר לייקווד, מאדם פרטי.
אחרי זמן מה ששבתי לארץ, הוא מתקשר שגויה אחת תבעה אותו שהזקתי את רכבה, היא אפילו ביימה תמונה כלשהי שהמשכיר שלח לי. (הרכב שלי בדיוק עמד מאחורי הרכב שלה ברמזור והפגיעה שלה מאחורה מישהו צילם אותנו אחד ליד השני וכנראה גם ירצה להעיד).
הוא שילם לה שמונה מאות דולר כיון שאיימה שתתבע אותו למשפט, והוא מבקש ממני את התשלום.
כל הסיפור של הגויה לא היה בכלל, שאלתי היא האם אני חייב לו את הסכום הנ"ל, כלומר התביעה היא עלי או עליו. אמנם הוא טוען שאני לקחתי את הרכב לאותו מקום בו צילמו אותו כביכול פוגע. אבל מאידך לא פגעתי.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

שואל הרכב פטור מהתשלום העלילה של הגויה. וגם אם השואל היה עושה תאונה והגוי היה דורש מחיר מופרז לא חייב השואל יותר ממה שהזיק, כ"ש שלא פגע כלל שפטור.

בהצלחה.

מקורות:

כתב השולחן ערוך חושן משפט סימן שעח סעיף ט:

אם בא אחד רוכב בסוסו מאחרי חבירו, ופגע בסוס שחבירו רוכב בו והכה את הסוס, חייב לשלם כל מה שישומו בית דין שנפחת מחמת הכאה זו. ואפילו היה הסוס המוכה של עובד כוכבים, וצריך הניזק לשלם לעובד כוכבים יותר ממה שנפחתו דמי הסוס, אין המזיק חייב לשלם יותר ממה שישומו בית דין.

וראה כאן בהרחבה.