להחזיר בגד אחרי שלבשו אותו

שאלה:

שלום,
האם מותר לי להחליף בגד שנלבש יום אחד הוא ללא כתמים וללא ריח וכאילו לא נלבש עם ריח של החנות ועם הסימני קיפול של החנות
האם מותר לי להחליף אותו ולומר שהוא לא נלבש? כי הוא במצב חדש כמו שאני מודדת בחנות

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להחליף או להחזיר בגד אחרי שלבשו אותו יום אחד.

בהצלחה.

מקורות:

לפי הלכה אין זכות ללקוח להחליף את הבגד אם לא נמצא בו מום שמבטל את המקח. אלא שיש חוק שהתקבל כמנהג שמזכה את הלקוח להחליף תוך 14 יום, ויש כאן כעין תנאי בעת המקח שיוכל להחליף. אולם התנאי רק אם לא נעשה שימוש במוצר, ואם נעשה שימוש אין זכות החלפה.