כיסוי ראש לגרושה שבקושי היתה נשואה

שאלה:

השאלה שלי לגבי כיסוי ראש אחרי גירושין אנחנו ספרדים היה לי חדר יחוד בחתונה והיה רק מגע של יד מה הדין אומר לגבי כיסוי ראש

תשובה:

שלום רב,

אין הבדל אם הגירושין היו לאחר תקופה ארוכה או קצרה, או אם היו יחסי אישות או לא. העובדה שאת היית אשת איש לכל דבר ועתה גרושה מחייבת כיסוי ראש. לדעת הספרדים חופה שקונה היא כניסה לביתו, וזה גם היה ולא משנה אם היה ביניכם מגע שם או לא. רק שאלה ההולכים בשיטתו של הגר"ע יוסף זצ"ל ומקפידות על פאה, בסיטואציה כזו של גרושה הוא מקל. ומתיר פאה.