הלוואה שלא נפרעת

שאלה:

שלום הרב,
בעלי נתן לחברו סכום כסף גבוה מאד לפני 3 שנים והחבר טוען שמצבו הכלכלי לא טוב ואינו מחזיר את ההלוואה. סביר להניח שמצבו הכלכלי לא ישתפר כי ילדיו לקראת חתונה והוצאותיו רבות .בעלי טוען שחברו איש חסד ואינו מוכן לבקש ממנו .מה ניתן לעשות? זה גורם ללא מעט ויכוחים ביננו וחשוב לי לדעת מה ההלכה? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה הלווה חייב לפרוע את חובו ואסור לו להתחמק – ויש בדבר משום לווה רשע ולא ישלם. אם אין ללווה לשלם בגלל גובה החוב עליו לפרוס את התשלום לתשלומים נוחים. מאחר וקשה לכם לדחות את הפירעון לתאריך שלא נודע, כדאי שתדרשו תשלומים נוחים מאוד ובכך לא יקשה עליו התשלום, והכסף יגיע לידכם.

בהצלחה.