גיוס תרומה לכולל

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים,
לאחרונה הכולל שלי יצא במבצע גיוס כספים שיוכל לשלם לאברכים
כל אברך השתדל לסייע ולגייס מבני המשפחה כמה שיכול
גם אני די באיחור שכבר המצב די היה בשליטה
גייסתי כ800 שקלים
מכוח הנסיבות של הסגר והכל לא היתי תקופה די ארוכה בכולל והיה לי גם איזה עניין עם הרב שכמעט ולא נתן לי לחזור ועכשיו למעשה אני נמצא
ב"סניף" הקטן יותר של הכולל. כל המהלך של התרומה היה כדי לעבור את החודש ההוא מכיוון שלא היה ניתן לעשות את ההילולא הקבועה כל שנה שמכניסה כסף די גדול לכולל..
השאלה שלי היא האם עכשיו שכבר הכסף אצלי
מי שנתן את התרומה יכול להחליט לשנות את ההחלטה ולתת לי את זה בתור אברך או שחייב לתת את זה למה שאמרתי להם מראש שהם נותנים ?
יש פה נדר ? התחייבות מסוימת ? בסופו של דבר הכספים האלה אמורים ללכת לאברכים שבניהם אני נמנה גם כן

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר קיבל תרומה מתורם עבור הכולל אסור להסיט את התרומה לאברך אחד, מאחר והתרומה שייכת לכולל הרי של הכולל והכולל יחליט מה לעשות עם התרומה. ואין להעבירה לאברך אחד שלומד בכולל.

בהצלחה.