בנות ישראל מחוללות בכרמים

שאלה:

בסיום מסכת תענית כתוב שבנות ישראל היו רוקדות, וכל מי שאין לו אשה בא לשם.
ואיפה הצניעות לכאורה?

תשובה:

שלום וברכה

רבים מהפוסקים דנים בשאלה זו, יש שנראה מדבריהם שבדוקא היו עושים זאת ביום הכיפורים, שאז הלב נכנע ואין לחשוש להרהור עבירה, ועל כן גם היו לובשות בגדי לבן שהם בגדי מתים להזכיר יום המיתה, בים של שלמה שם כתב שעמדו מרחוק, בתפארת ישראל פירש את המשנה שלא לפי פשוטה על בורא עולם וישראל. אכן זו שאלה ידועה.