פרו ורבו כאשר יש חשש מחלות אצל הילדים

שאלה:

האם קיים חיוב פרו ורבו באדם שהגנטיקה במשפחה שלו גורמת למחלות לב ומוות בגיל צעיר יחסית סביבות גיל ה40-50 שנים.

תשובה:

שלום רב,

לכאורה החיוב קיים בכל מקרה. אמנם ראוי לדעת על מה מבוסס החשש. כלומר, העבדה שיש במשפחה מחלה גנטית מסויימת עדיין זה לא אומר שהסיכוי למחלה כזו אצל הילדים הוא גבוה. יכול מאד להיות שזה סיכוי זניח. את הדברים הללו בדרך כלל אפשר לבדוק. ואם יש חשש סביר אפשר אם רוצים לעשות הפריה חוץ גופית עם PGD למנוע מחלות אצל הילדים. אבל כדאי מאד להתייעץ עם שאלות אלה עם מכון פועה, יש שם רבנים מומחים מאד בכל המקרים הללו, והם יוכלו ללוות בייעוץ וכו'.